Laten we het erover hebben..

Wij zijn terug van vakantie. Even een weekje helemaal niks. Op onze vakantiebestemming hebben we een leuk souvenirtje met een knipoog gekocht. Dit kregen Linda en haar vriend nog terug van hun bier-cadeau. Voor de vakantie hebben we afgesproken dat we elkaar weer zouden zien als we terug zouden zijn. Mike en ik (Jens) gaan richting Linda. Het is een warme dag, en we hebben heerlijke zomerse muziek op in de auto. Vandaag gaan we het traject bespreken, en we kijken daar wel naar uit. Waar staan we nu en hoe gaat de komende tijd eruit zien? >>>

Als we zijn gearriveerd drinken we een bakje koffie in de tuin. We hebben elkaar even niet gezien en we praten bij over onze vakantie, de situatie van Linda haar zoon en de zomerplannen. Linda heeft een heerlijke soep klaar gemaakt voor ons, en we lunchen samen in de tuin. De kinderen gaan even op bed liggen voor hun middagslaapje, en dat geeft ons de mogelijkheid om te praten over het traject. We hebben geen haast, maar we willen wel kijken of de neuzen een beetje dezelfde kant op staan. Ook hoeven we nog geen hele planning te bespreken. We hebben elkaar nu meerdere keren gezien, en dan is het wel fijn om te weten hoe iedereen erin staat.

Linda staat er nog hetzelfde in als in het begin. De vriend van Linda geeft aan dat het bij hem niet het geval is. Hij geeft een duidelijke uitleg over zijn beeld op de situatie. We kunnen niet anders dan dit te respecteren. Hij ziet het niet voor zich, en met de situatie thuis ook niet. We hebben hier een lang gesprek over, en het is ons eigenlijk duidelijk. Op dat moment zijn Mike en ik blij dat we weten waar we aan toe zijn. We besluiten met z'n allen om niet verder te gaan met het traject. Na dit besluit zitten we nog een tijd in de tuin om dit traject te bespreken. Niet meer over ons, maar wel in het algemeen.

We rijden terug naar huis, en we weten niet zo goed wat ons gevoel is. Er is nu duidelijkheid en een knoop doorgehakt. Het is heel jammer, en we balen er flink van, maar het is goed. De vriend van Linda heeft echt zijn hart gelucht en dat brengt wel vrede met de situatie. We begrijpen hem zelfs heel goed. Voor ons is het gevoel dat we opnieuw moeten beginnen en weer bij 0 starten wel balen. We waren zo blij dat we iemand hadden gevonden die eventueel ons kindje zou willen dragen.

Mike en ik spreken af dat we samen van de zomer gaan genieten, en ons traject over een tijd weer oppakken. Als de tijd weer rijp is voor ons allebei..