Onze eerste ontmoeting

Het is eind februari, en een rare dag. We gaan vandaag Linda voor het eerst ontmoeten. Inmiddels heeft zij haar vriend ook rustig aan het idee kunnen laten wennen, en thuis is alles in een rustiger vaarwater gekomen. Hoe ga je je voorbereiden op zo'n dag? We merken dat we het wel heel spannend vinden. Je komt op een aparte manier met elkaar in contact, en je gaat ook een aparte band aan. We hebben elkaar maandenlang via de app gesproken, en dan ga je elkaar ook echt zien. Er komt een gezicht bij de verhalen.. voor beide kanten. >>>

We zitten in de auto onderweg naar Linda haar huis. Het is een rit van 2,5 uur. De rit komen we goed door. Wat muziek doet al wonderen! We komen aan bij het huis en bellen aan. Ze doet open, en het is een apart moment. In het begin is het nog wat onwennig, en ook met haar vriend. We zijn allemaal wat zenuwachtig, en na wat minuten komen onze gesprekken rustig op gang. Er wordt van alles besproken. De situatie van de afgelopen maanden in het ziekenhuis, onze thuissituatie tot aan onze inrichting van de woonkamer en de verbouwing van de tuin. Onbewust hebben we het veel over kinderen, opvoeding, opvallende momenten in de ontwikkeling van kinderen en hun ervaringen met het hebben van kinderen. We zijn daar een aantal uren aan het babbelen, en besluiten daarna naar huis te gaan.

De kop is eraf, en we hebben elkaar eindelijk ontmoet. Hoe gaan we dan nu verder? Wanneer gaan we elkaar weer zien? We weten het eigenlijk niet. Nerveus wachten we een appje af over hoe zij het ervaren hebben. Ook positief, en ze willen ons graag nog een keer zien. Wanneer plan je zoiets? We willen niet opdringerig over komen. We besluiten om het op z'n beloop te laten. Onze gesprekken gaan door via de app, en dan komt er vanzelf wel een nieuwe datum.